Wizard Offerte Formulier

Rollen

,

Programmeertalen

, , ,

Doelstelling

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van voorzetwanden en scheidingswanden wil op hun website bezoekers de mogelijkheid bieden om op een snelle en efficiënte wijze een nauwkeurige schatting te verkrijgen voor hun specifieke projecten. Dit bedrijf in de bouwsector streeft naar een gebruiksvriendelijke methode om voor potentiele nieuwe projecten nauwkeurige kostenschattingen te verkrijgen voor voorzetwanden en scheidingswanden. Om de bezoekers een realistische prijsinschatting te bieden, wordt stapsgewijs alle essentiële informatie verzameld. Bij akkoord kan het project succesvol worden gerealiseerd.

Oplossing

Onze oplossing is gebouwd met behulp van PHP en volgt een boilerplate structuur die de backend- en frontend-code duidelijk scheidt. In de backend worden alle aanvragen opgeslagen, waardoor we een overzicht hebben van de projectdetails voor verdere verwerking.

Om deze specifieke functionaliteit te implementeren, hebben we ervoor gekozen om op maat gemaakte plugin te ontwikkelen zonder het gebruik van kant-en-klare tools zoals Advanced Custom Fields (ACF) of Custom Post Type UI. Deze aanpak stelt ons in staat om volledige controle te hebben over de functionaliteiten en de codebase van de plugin, waardoor we zeer specifieke oplossingen kunnen ontwikkelen die perfect aansluiten bij de behoeften van onze klant.

De front-end offerte wizard maakt gebruik van AJAX-functionaliteit voor het berekenen van de projectprijzen en het opslaan van de project details. Hierdoor hebben we de vrijheid om de interactie tussen de frontend en backend precies naar wens te configureren, zonder beperkingen van externe tools. Deze benadering maakt door oplossing soepel qua invoer en totaal geoptimaliseerd voor de specifieke projectvereisten.

Daarnaast kunnen we de code zorgvuldig structureren, waardoor het onderhoud en de uitbreidbaarheid van de plugins worden vergemakkelijkt. Deze aanpak geeft ons de flexibiliteit om snel te reageren op veranderende projectbehoeften en maakt het mogelijk om unieke en krachtige functionaliteiten toe te voegen die specifiek zijn afgestemd op de doelstellingen van onze klanten.